dr Tatjana Popović
docent | Biotehnički fakultet Tatjana Popović rođena je u Sarajevu 04. 05. 1968. godine, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Školske 1987/88. godine upisala je Poljoprivredni fakultet u Sarajevu, a diplomirala je na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1995. godine. Poslijediplomske studije upisala je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, smjer Vinogradarstvo, školske 1998/99. godine. Magistarsku tezu pod naslovom "Uticaj organskih i mineralnih đubriva na biološke i tehnološke osobine sorte vranac" odbranila je 06. 03....
Nastava
Jedinica | Program | Tip | Sem. | Predmet | P x GP | V x GV | L x GL |
---|---|---|---|---|---|---|---|
BTF | KONTINENTALNO VOĆARSTVO I LJEKOVITO BILJE | 3 | OPŠTE VINOGRADARSTVO | 2 x 1 | 1 x 1 | 0 x 0 | |
BTF | BILJNA PROIZVODNJA | 4 | OPŠTE VINOGRADARSTVO | 4 x 1 | 0 x 0 | 1 x 2 | |
BTF | VOĆARSTVO I VINOGRADARSTVO | 1 | KOROVI U VOĆARSTVU I VINOGRADARSTVU | 0 x 0 | 0 x 0 | 0 x 0 | |
BTF | VOĆARSTVO I VINOGRADARSTVO | 2 | PRAKTIČNA NASTAVA II | 0 x 0 | 0 x 0 | 2 x 1 | |
BTF | VOĆARSTVO I VINOGRADARSTVO | 1 | ORGANSKA PROIZVODNJA GROŽĐA | 0 x 0 | 0 x 0 | 0 x 0 | |
BTF | VOĆARSTVO, VINOGRADARSTVO I VINARSTVO | 1 | BIOLOŠKO-EKOLOŠKE OSNOVE VINOGRADARSTVA | 3 x 1 | 0 x 0 | 1 x 1 | |
BTF | VOĆARSTVO, VINOGRADARSTVO I VINARSTVO | 1 | TEHNOLOGIJA GAJENJA VINOVE LOZE | 3 x 1 | 1 x 1 | 0 x 0 | |
BTF | VOĆARSTVO, VINOGRADARSTVO I VINARSTVO | 2 | STRUČNA PRAKSA | 0 x 0 | 2 x 1 | 0 x 0 |
Izabrane publikacije
Godina | Kategorija | Autori | Naslov | Izvor |
---|---|---|---|---|
2023 | SCI, SCIE, SSCI, A&HCI | Reinhard Eder, Radmila Pajović Šćepanović, Danijela Raičević, Tatjana Popović, Karin Korntheuer, Silvia Wendelin, Astrid Forneck, Christian Philipp | Study of the effects of climatic conditions on the phenolic content and antioxidant activity of Austrian and Montenegrin red wines | OENO One |
2022 | SCI, SCIE, SSCI, A&HCI | Raičević D., Popović T., Jančić D., Šuković D. and Pajović-Šćepanović R. | The Impact of Type of Brandy on the Volatile Aroma Compounds and Sensory Properties of Grape Brandy in Montenegro | Molecules |
2020 | SCI, SCIE, SSCI, A&HCI | Danijela Raičević, Tatjana Popović, Violeta Ivanova-Petropulos, Jasmina Petreska Stanoeva, Vesna Maraš | HPLC-DAD-ESI/MS Monitoring of Stilbenes Content in Vranac Red Wines Produced with Traditional and Modern Fermentation Methods | Macedonian Journal of Chemistry and Chemical Engineering |
2020 | SCOPUS | Popović T, Matijašević S, Raičević D, Mijović S. | Influence of vine loads with fertile buds on grape yield and quality of variety ŽiŽak in podgorica vineyard area | Agriculture and Forestry |
2020 | SCOPUS | Popović T, Mijović S, Pajović Šćepanović R, Raičević D. | Analysis of possibilities of reducing the quantity of mineral fertilizer application using different types of organic fertilizers in Cardinal grape variety | Agriculture and Forestry |
2020 | SCI, SCIE, SSCI, A&HCI | VESNA MARAŠ, JAVIER TELLO, ANITA,GAZIVODA, MILENA MUGOŠA, MIRKO PERIŠIĆ, JOVANA RAIČEVIĆ, NATAŠA ŠTAJNER, RAFAEL OCETE, VLADAN BOŽOVIĆ, TATJANA POPOVIĆ, ENRIQUE GARCÍA‑ESCUDERO, MIODRAG GRBIĆ, JOSÉ MIGUEL MARTÍNEZ‑ZAPATER, JAVIER IBÁÑEZ | Population genetic analysis in old Montenegrin vineyards reveals ancient ways currently active to generate diversity in Vitis vinifera | Scientific Reports |
2014 | SCI, SCIE, SSCI, A&HCI | Pajović, R., Raičević, D., Popović, T., Sivilotti, P., Lisjak, K., Vanzo, A. | Polyphenol Characterisation of Vranac, Kratosija and Cabernet Sauvignon (Vitis vinifera L. cv.) Grapes and Wines from Different Vineyard Locations in Montenegro | South African Journal of Enology and Viticulture |